Jones House, Walsall

Contract Type:  Residential Refurbishment

Client:  British Gas

Built in the 1960s, Jones House in Birchills, Walsall is a landmark on the local skyline.  A £1.5 million investment enabled the first significant internal and external refurbishment of the block in almost half a century.

Lawtech were appointed by our Framework Client, British Gas, to work alongside their existing Framework Contractor, Frank Haslam Milan Ltd.  Our remit was to clad the block with non-combustible 90mm thick mineral fibre External Wall Insulation in order to comply with Building Regulations and refresh the tired façade. 

The existing building was neither plumb nor level.  Lawtech rectified this with the aid of laser levels guiding the application of silicone render in eye-catching green and white shades which have transformed the appearance of the block.

Gallery

Subscribe to our newsletter