Dagenham Library, Dagenham

Contract Type:  Mixed-use New Build

Client:  Bouygues

Bouygues’ exciting Design and Build mixed-use scheme in Dagenham set out to create civic and residential space with excellent sustainability credentials.

The 5-storey development comprises:

  • Dagenham Library and One Stop Shop – ground and first floors (1,700m²)
  • Retail unit – ground floor (400m²)
  • 82 no. residential units – upper floors, including 29 no. Affordable Housing units

Lawtech was appointed to install External Wall Insulation (EWI).  We used:

  • Alsecco EWI system – white silicone render and brick slip
  • Timber cladding
  • Skia anti-carbonation coatings – applied to the newly-constructed concrete soffits of the residential element

The finish was made perfectly level and plumb through dubbing out and with the aid of laser levels.

The mixed-use Design and Build scheme in Dagenham achieved a BREEAM ‘very good’ rating for the civic facility and Code for Sustainable Homes Level 3 for the residential element.

Gallery

Subscribe to our newsletter